сухофрукти це класно. але якщо вони висушені у власній сушці
бо ті що продають в магазинах і на ринку - це така хімія, що цукор сховається.
я коли сушила собі фрукти, то до стану "шкварочка" - ну щоб був сухий аж майже ламався, бо якщо засушити так як на базарі - таке мякеньке - то воно псується
абрикоси вийшли коричневі шкварки
щось схоже не це
коли посипала трохи цукром - то сушилося в двічі більше часу, але і смак дуже гарний і не таке коричневе і страшне
, персики сушені так нічо, смачні. мала клубніку сушену постіно просить - даю по трохи - бо як забагато дати - то зразу сипе
а ще сливки (венгерки) сушила самі і з цукром. то без цукру, якісь не смачні. а з цукром - смачні. навіть дитина їсть
а сушені вишні - то взагалі бомба, я сама зїла 2 літри сушених
щось решті вони закислі, а я б їх їла день і ніч
а ото кілька тижнів тому зустріла сусідку свою, ну і як то кажуть наглість друге щастя, випросила форму на "кугутики". тепер от смажимо щотижня. я за солодким - ну гину, як той наркоман. я є цукерки чи печеня вдома - то поки всі не їзм - не успокоюся
а от "кугутики" - один злижу і більше не хочеться.
напишу ще рецепт, може комусь захочеться:
5 ст.л. цукру
2 ст.л. води (або соку натурального, кампоту)
1 ст.л. оцету.
перемішати і на вогонь, як закипить, скрутити на маленький вогось і варити 10-12 хв.
оцет потрібен для того, щоб цукор не кристалізувався.