Круасани
тісто:
2 скл. борошна,
4 ст. л. цукру,
1 скл. молока,
2-3 яйця,
сіль - за смаком,
2 ст. л. сухих дріжджів,
2 ст. л. вершкового масла.
начинка: будь-яка ( кориця з цукром, шоколад, какао з цукром, заварний крем, лимон з цукром)
Змішати борошно, дріжджі, розведені в невеликій кількості підсолодженого молока, цукор, молоко, яйця і сіль. Замісити, сформувати кулю, покласти у миску і накрити рушником. Дати, аби піднялося в теплі. Потім вмісити в тісто дрібно посічене масло, знову дати піднятися. Після цього поділити на 24 частини, сформувати з них кульки і знову дати підійти. Кожну кульку розкачати і надати форму довгих (15 см) рівнобедрених трикутників.
Начинкою посипати кожний трикутник (1 ч. л. суміші). Згортати круасани, взявши за широкий край (основу), в бік кута.
Круасанам дати підійти, змастити яйцем і випікати на верхній полиці в духовці при 1800С приблизно 15-20 хв. до золотистої скоринки.
p. s. рецепти пишу лише ті, які випробувала сама і вийшла смакота :гуд: