Shalimar написав:девочки, дайте, пожалуйста, рецепт грибнойи юшки из опенькив!?
Я готую так: опеньки відварити окремо, додавши сіль, лавровий листок, горошини чорного і духмяного перцю, варити довго 1-1,5 год. Робимо зажарку: цибульку дрібними кубиками підсмажуємо на олії, додаємо дрібно потерту моркву(найдрібніша тертка), протушуємо, додаємо відварені і порізані гриби, сметану, зелень. Накриваємо кришкою, протушуємо пару хвилин. У м'ясний бульйон (або воду) закидаємо порізані кубиками моркву і картоплю, додаємо лавровий листок, горошини чорного і духмяного перцю. Через 15 хв. додаємо зажарку, солимо, ще хвилин 5 кип'ятимо. Смачного! Можна готувати без картоплі і моркви і подавати з пельмешками...