Глобальні оголошення!

Випічка (рецепти)

Модератор: irinka

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення lore1ei » 14 січня 2011, 18:25

Тільки зібралась написати)
Щось духу не хватало)
Тортик придуманий моєю сусідкою, і вдосконалюється кожною хазяйкою)
Вперше спробувала, то просто прибалділа від смаку, а потім ще як почула що готувати його не важко, то тепер цей торт в нас самий ходовий. Всі хвалять.
Отже, торт "Мій улюблений".
Потрібно:
1. Для безе:8 білків, стакан цукру(розмір стакана залежить наскільки солодкий торт вам потрібен), 200 гр кокосової стружки, 100 гр маку, фольга, олія для змащування.
2. Півтори пачки білого вершкового крекеру, і пачку шоколадного. Так як шоколадного крекеру вже нема, замінюєте його пісочним шоколадним печивом. Найліпше мені підійшло шоколадне фабрики Лагода.
3. Для крему:пів літри молока, пачку масла, стакан цукру, 8 жовтків що лишаються після безе, можна ванілін.

Отже,
1. Випікаємо безе.
Потрібно 2 коржа, відповідно всі інгрідієнти ділимо пополам, 4 білка, пів стакана цукру і т. д.
Збиваєм 3 білка, поступово додаючи цукор.Має вийти густа піна. Додаємо мак і кокосову стружку, осторожно мішаємо щоб не впав об'єм білків. Виливаємо у прямокутну форму, наперед вистелену фольгою, що легко змащена олією.
Випікаємо більше години при температурі менше 100 градусів, поки безе не засохне.
Правильніше тут писати не випікаю, а висушую безе. Слідкувати щоб безе не підгоріло, а лиш трішки зарум'янилось.
Так сама випікаємо 2 корж.
Коли вистигне, знімаємо легенько фольгу.
2. Робимо крем.
Хто вже стикався з заварним кремом, то проблем не буде.
Збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо молоко. Варимо на паровій бані постійно помішуючи до загустіння, десь 20 хвилин.
Тут можуть виникнути проблеми, наприклад раз я переварила той крем, що з нього зробився сир. Тому треба вчасно схаменутись і постійно помішувати.
Коли остигне, збити з маслом і ваніліном.
3. Переложуємо торт.
Спочатку 1 корж безе(бажано донизу ставити верхньою стороною, бо нижня ліпше крем впитує), мастимо кремом, потім білий крекер, крем, темне печиво, крем, білий крекер, крем, 2 корж безе. Якщо лишиться крем, можна ще верх змастити і посипати тертим печивом що лишилось.
На ніч поставити на пропитку.

Смачного!)
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення flower » 28 січня 2011, 17:21

Liza пекла я сьогодні ваш банановий пиріг, дуже смачний і швидкий в приготуванні. :thumbsup: Дякую за рецепт!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення krapk@ » 30 січня 2011, 17:08

3 білка збити +1ч.л соку лимона+150цукру+150гкокос. стружки-збити то все. Печенька розкласти на пергамент і пекти 20 хв. Смакота. Головне швидко.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Домашня випічка (рецепти)

Повідомлення TanenRom » 20 лютого 2011, 00:00

Медівник
150 грам меду (ми даємо натуральний)
200 грам кислого молока або сметани
350 грам борошна
250грам цукру
2 яйця
2 ст. ложки олії
2 чайні ложки соди
за бажанням кориця, гвоздика, ванільний цурок (Nymydora у нашому медівнику нічого цього не було, бо я не люблю ;-) )

Яйця збити з цукром, додаємо кисле молоко/сметану, соду, мед, олію - збиваємо та поступово додаємо муку. тісто повинне вийте густоти сметани.
форму для випічки змащуємо жиром, притрушуємо борошном, виливаємо тісто у форму, зверху можна посипати подрібненими волоськими горіхами. випікати при температурі 150-160 градусів до години часу.з форми медівник виймати коли охолоне.

Усім смачного :) Зображення
Востаннє редагувалось TanenRom в 20 лютого 2011, 10:43, всього редагувалось 1 раз.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Dashko » 21 лютого 2011, 16:18

TanenRom, гарний рецепт :thumbsup: . А в якій формі ти печеш? Як середина в нього пропікається?
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення TanenRom » 24 лютого 2011, 21:36

Dashko Дякую :roses:
Печу у звичайній прямокутній формі - серединка гарно пропікається, бо печу на середньому вогні і майже годину, інколи навіть годину десять.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Re: Що ви сьогодні готували?

Повідомлення гра з вогнем » 16 березня 2011, 19:12

ЗображенняЗображення
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення flower » 16 березня 2011, 19:50

гра з вогнем написав:ЗображенняЗображення

І зовсім ті розочки не нещасні і не красиві. Супер!!!!!!! Дуже гарно!!!!!! Сама хочу навчитись! З чого їх робила?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення гра з вогнем » 16 березня 2011, 19:54

з мастики. то я первий раз ,:)
вони нещасні, бо блендер відмовився з цукру цукрову пудру робити. зробив просто дрібний-дрібний цукор, а тре таки пудру.

я думала буде важче ту мастику робити, але насправді легуо, точно як в неті пишуть!
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення flower » 16 березня 2011, 20:13

гра з вогнем написав:з мастики. то я первий раз ,:)
вони нещасні, бо блендер відмовився з цукру цукрову пудру робити. зробив просто дрібний-дрібний цукор, а тре таки пудру.

я думала буде важче ту мастику робити, але насправді легуо, точно як в неті пишуть!

пошукаю і я рецепт тої мастики :) на перший раз то супер вийшли, тепер ти вже з досвідом то будуть кращі!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість