Тільки зібралась написати)
Щось духу не хватало)
Тортик придуманий моєю сусідкою, і вдосконалюється кожною хазяйкою)
Вперше спробувала, то просто прибалділа від смаку, а потім ще як почула що готувати його не важко, то тепер цей торт в нас самий ходовий. Всі хвалять.
Отже, торт "Мій улюблений".
Потрібно:
1. Для безе:8 білків, стакан цукру(розмір стакана залежить наскільки солодкий торт вам потрібен), 200 гр кокосової стружки, 100 гр маку, фольга, олія для змащування.
2. Півтори пачки білого вершкового крекеру, і пачку шоколадного. Так як шоколадного крекеру вже нема, замінюєте його пісочним шоколадним печивом. Найліпше мені підійшло шоколадне фабрики Лагода.
3. Для крему:пів літри молока, пачку масла, стакан цукру, 8 жовтків що лишаються після безе, можна ванілін.
Отже,
1. Випікаємо безе.
Потрібно 2 коржа, відповідно всі інгрідієнти ділимо пополам, 4 білка, пів стакана цукру і т. д.
Збиваєм 3 білка, поступово додаючи цукор.Має вийти густа піна. Додаємо мак і кокосову стружку, осторожно мішаємо щоб не впав об'єм білків. Виливаємо у прямокутну форму, наперед вистелену фольгою, що легко змащена олією.
Випікаємо більше години при температурі менше 100 градусів, поки безе не засохне.
Правильніше тут писати не випікаю, а висушую безе. Слідкувати щоб безе не підгоріло, а лиш трішки зарум'янилось.
Так сама випікаємо 2 корж.
Коли вистигне, знімаємо легенько фольгу.
2. Робимо крем.
Хто вже стикався з заварним кремом, то проблем не буде.
Збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо молоко. Варимо на паровій бані постійно помішуючи до загустіння, десь 20 хвилин.
Тут можуть виникнути проблеми, наприклад раз я переварила той крем, що з нього зробився сир. Тому треба вчасно схаменутись і постійно помішувати.
Коли остигне, збити з маслом і ваніліном.
3. Переложуємо торт.
Спочатку 1 корж безе(бажано донизу ставити верхньою стороною, бо нижня ліпше крем впитує), мастимо кремом, потім білий крекер, крем, темне печиво, крем, білий крекер, крем, 2 корж безе. Якщо лишиться крем, можна ще верх змастити і посипати тертим печивом що лишилось.
На ніч поставити на пропитку.
Смачного!)