Глобальні оголошення!



Випічка (рецепти)

Модератор: irinka

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Natalinda » 19 червня 2010, 16:08

lore1ei, а той імбир то як? потерти на міленькій терці? шкірку з нього знімати грубо чи тільки трошки?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення lore1ei » 20 червня 2010, 08:01

Natalinda написав:lore1ei,той імбир то як? потерти на міленькій терці? шкірку з нього знімати грубо чи тільки трошки?

так, на мілкій терці.
знімати тонко шкірку.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Dashko » 21 червня 2010, 13:17

Наталінда в іншій темі навіяла мені солодкі спогади про десерт Тірамісу.
Напишу як я його готувала. За основу брала цей рецепт: http://www.say7.info/cook/recipe/569-Tiramisu.html
Тут пишу, як я робила.
Тірамісу
• 18 перепелиних яєць (можна взяти 4 курячі, але яйця лишаються сирими)
• 100 г цукру
• 2 пачки сметани 30%
• Бісквітні палочки саморобні Я, здається, робила по цьому рецепту: http://forum.say7.info/topic3122.html
• 350 мл кави
• порошок какао
• коньяк

Підготовчі моменти:
1. Зробити «сир маскарпоне» (можна використовувати вже готовий):
Я взяли 2 пачки жирної сметани, зробила з декількох шарів марлі ніби мішечок і підвісила в ньому сметану на ніч стікати. Вийшла дуже густа сметана, я її використовувала замість сиру маскарпоне.
2. Приготувати бісквітні палочки (можна купити готові).

Приготування тірамісу.

Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.
Додати «маскарпоне», перемішати.
Білки збити в піну.
Додати білки в жовтково-сирну масу, акуратно перемішати.
Палочки окунати в холодну каву ( в каву додала трохи коньяку).
В квадратну форму щільно викласти палочки.
На них викласти половину крема, розрівняти, ще один шар паличок. Ще один шар крему.
Поставити холодильник на 5-6 годин.
Посипати какао крізь сито какао.
Смачного!
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн


Консультант з грудного вигодовування
 
Повідомлень: 3011
З нами з: 10 листопада 2009, 10:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Melisa » 26 червня 2010, 09:11

Dashko написав:Відокремити білки від жовтків.

:) Трохи незвично мабуть, відокремлювати білок перепелиного яйця від жовтка. та ще й 18 штук. ;)
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1978
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Dashko » 26 червня 2010, 12:55

Nelya, це точно. :crazy: В них ще дуже важко відстає жовток від білка. Наступний раз буду робити з курячих. Просто дуже-дуже ретельно їх помию.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн


Консультант з грудного вигодовування
 
Повідомлень: 3011
З нами з: 10 листопада 2009, 10:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Випічка

Повідомлення krapk@ » 09 липня 2010, 10:39

Бісквіт, йогурт, клубніка, вершки.
Зображення
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2323
З нами з: 17 листопада 2009, 23:30
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Milichka » 09 серпня 2010, 12:13

Яблучно-рисова запіканка для Milichka

Natalinda, дуже дякую за рецепт. Тільки що спекла. СМАКОТА!!!!!! :drink:
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 933
З нами з: 25 січня 2010, 17:46
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення гра з вогнем » 13 серпня 2010, 01:15

Перевірений рецепт
називається Віденський пиріг від Sonya
Нещодавно запитувала тут на форумі про рецепт пирога з румбамбаром, а потім згадала, що знаю чудовий і простий рецепт мого улюбленого Віденського пирога, котрий печу з вишнями, але можна спробувати і з ревенем.

Пиріг такий смачний, що з'їдається за один вечір biggrin.gif

180 гр масла вершкового
4 яйця
140 гр цукру
200 гр борошна
дрібка солі
1 ч.л. розпушувача для тіста
ванільний цукор чи есенція
мигдалеві пластівці
400 гр вишні без кісточок (можна заморожену, котру попередньо розморожуємо і зливаємо сік)

Масло розтираємо з цукром, додаємо по одному (!) яйця і добре розтираємо кописткою/ложкою чи взбиваємо міксером. Додаємо половину порції просіяного борошна, розпушувач для тіста, ваніль, сіль. Добре розмішуємо. Додаємо другу частину просіяного борошна. Знову добре розмішуємо.

Роз'ємну форму вистеляємо пергаментом (силіконову лише змащуємо маслом), змащуємо вершковим маслом, посипаємо пластівцями мигдалевими (можна і без них), виливаємо тісто. Зверху викладаємо густим шаром вишні (не бійтесь, забагато не буде. Тісто потім підніметься і поглине вишні), і посипаємо мигдалевими пластівцями.

Духовку попередньо нагріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин (у мене деколи випікається і 40-60 хвилин - це залежить від кількості вишні) до гарної золотистої скоринки. Витягуємо з духовки і даємо вистигнути у формі. Посипаємо цукровою пудрою.

Якщо замість вишні давати румбамбар, то його потрібно перед тим помити, почистити, нарізати на дрібні шматочки і посипати цукром та дати стекти соку хвилин 30. А все решту робимо як і з пирогом з вишнею.

Тісто дещо нагадує бисквіт, але є дві суттєві відмінності. По-перше, тісто більш ніжне і менш сухе за рахунок вершкового масла, по-друге, пиріг можна приготувати навіть не маючи міксера - достатньо все гарно розтерти у макітрі чи просто у мисці ложкою.

Сподіваюсь, вам засмакує wink.gif


Рекомендую! Дуже класне тісто в основі, можна наробити класні ягідні чи фруктові кекси в тих маленьких формочках!
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Oksana » 21 серпня 2010, 22:59

спеціально для мешканка ;) рецепт улюбленого мого яблучного пирога-суфле:
Інгредієнти:
Для тіста:
1. Сир 100 гр.
2. Масло вершкове 100 гр.
3. Борошно 150-200 гр.
4. Цукор 100 гр.
5. Розпушувач для тіста 1 ст.л. без верху
Для начинки:
1. Яблука середні 6 шт.
2. Цукор 1 ст.
3. Ванілін або ванільний цукор
4. Сметана 1 ст.
5. Крохмаль 1 ст.л.
6. Яйця 2 шт.
Приготування:
1. Масло розтопити, змішати з сиром і цукром.
2. У борошно додати розпушувач, перемішати і додати в тісто.
3. Тісто добре вимісити.
4. Яблука очистити від шкірки, нарізати тонкими часточками.
5. Розкачати тісто, викласти у форму з бортиками. Проткнути корж виделкою в декількох місцях.
6. Випікати тісто близько10 хвилин при 200 градусах.
7. Викласти на підпечені корж яблука.
8. Яйця збити з цукром, додати сметану, ванілін і крохмаль.
9. Яблука полити заливкою.
10. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 30-40 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 653
З нами з: 26 листопада 2009, 20:00
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Natalinda » 06 вересня 2010, 15:36

Цілий день в пятницю я пекла торт для синочка.
Треба було 2 бісквітні паляниці.
Порошку до печива в хаті не було, тому я як завжди додала соди, звісно попередньо погасивши її оцтом. Це вийшов не бісквіт, а жах якийсь. :scare: Таке вонюче і не світло-жовтого ціпляткового кольору, а закакано-оранжевого. Один бісквіт пішов у відро куцькам, а другий залишився на другий поверх. Прийлося відправити дідуся за порошком до магазину. :crazy:
Це вперше мені не вдався бісквіт :scare: В когось таке було? В чому причина???
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron