Торт "Крокодил" (це найперший мій торт, який я спекла десь в 10 класі)
4 яйця
1 стакан цукру
5 столових ложок олії
8 столових ложок води
1,5 стакана муки
1 пакетик порошку до печива.
Жовтки збити з цукром (пів стакана), додати олію, воду, муку, порошок до печива. Окремо збити білки з половиною стакана цукру. З'єднати обидві маси, я збиваю ще міксером. Розділити тісто на дві частини. До одної з них додати 1-2 столових ложки какао. Випікати у формі з-під хліба (цеглинками) приблизно півгодини при 200 градусах (духовку розігріти наперед). Виходить два "хлібчика" - білий і коричневий.
Крем: 1 жовток
3-4 столових ложки цукру
1 столова ложка муки
1 столова ложка крохмалю
1 стакан молока.
Жовток розтерти з столовою ложкою цукру, окремо зєднати муку, крохмаль, решту цукру, додати молоко (потроху), розмішати. Варити на маленькому вогні, помішуючи. Я ще додаю пачку ванільного цукру. Почне кипіти, загусне - зняти з вогню і остудити. Тоді до остиглої маси додати пачку масла, збити міксером.
Хлібчики порізати як хліб, товщиною приблизно по сантиметру. Берем білий, змащуємо кремом, прикладаємо коричневий, знову крем, білий, крем, коричневий і т.д. Виходить довгий "батон". Обмазати рештою крему бока і верх торта.
Прикрашати можна по різному. Колись зрізала "трикутник" спереду перемащеного торта (виходила голова), зрізана частина ставала хвостом крокодила. Можна посипати тертим шоколадом, можна полити помадкою. Цього разу я порізала желейки "Джеллі" (зелені) і прикрасила так. На верхню частину пішло 23 цукерки. Зуби - порізаний зефір, очі - оливки на зубочистці.
Нарізати торт потрібно косо. Смачного!
Фото тут
viewtopic.php?f=142&t=8677&p=292860&hilit=%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8+%D1%88%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B8#p292860
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.