Тісто: 500 г борошна, 200 г вершкового масла або маргарину, 2—З ст. ложки сметани, 50 г цукру, цедра з лимона, гашена лимонним соком сода, ванілін.
Начинка: 1 кг сиру, 4-5 яєць, 200 г цукру, 150 г ізюму, цедра 1 лимона, лимонний сік, мак.
Жир(масло чи маргарин) посікти з борошном, додати цукор, лимонну цедру,гашену лимонним соком соду, ванілін і замісити на сметані круте тісто. Поставити його в холодпе місце на 2 год. Потім тісто розділити: 2/3 покласти у змащену жиром тор-тівиицю і поколоти виделкою, а 1/3 залишити. Мак розварити і перетерти з цукром(я сухий мак дрібню в кофемолці, а потім варю його, добавляю цукор). Начинку приготувати так: сир змолоти на м’ясорубці, розтерти з цукром додаючи по одному жовтку, поки утвориться пухка маса. Вимішати її з ізюмом, цедрою, лимонним соком, піною збитих білків і викласти на тісто поверх маку в тортівниці. З тіста, що залишилося, скачати тонкий валок і зробити з нього решітку зверху начинки(або просто накрити пластом тіста). Приготовлений сирник пекти в гарячій духовці (200—220° С) протягом 45 хв. Виймати з тортівниці, коли охолоне.
Можна зверху полити шоколадном.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!