Пиріг ревеневий із заливкою.Для тіста:
250 г борошна
0,5 скл. (125мл) молока
50 г масла
50 г цукру
0,5 ч.л. солі
15 г дріжджів
1 жовток
Для начинки:
500 г ревеня
3 ст.л. цукру
1 яйце
2 ст.л. сметани або вершків
Спочатку готуємо начинку. Миємо і ріжемо ревінь невеликими шматочками, засипаємо його цукром і залишаємо, щоб пустив сік (можна зробити це звечора і поставити в холодильник до ранку).
Готуємо тісто. Розтоплюємо масло, додаємо молоко і доводимо суміш до температури 35-40гр, щоб була тепла. Додаємо цукор, сіль, дріжджі, жовток, розмішуємо. Потім додаємо просіяне борошно і вимішуємо еластичне тісто.
Розподіляємо тісто у формі, формуємо бортики. Зверху викладаємо ревінь.
Ревеневий сік змішуємо з яйцем та сметаною чи вершками, збиваємо до однорідності, але не довше! Тут головне добре змішати, а не збити до пишності. Цукор не додаємо, бо пам'ятаємо, що ревеневий сік вже солодкий. Виливаємо суміш на пляцок.
Печемо при температурі 180 градусів у попередньо розігрітій духовці протягом 30 хв. Виймаємо, даємо вистигнути, а вже тоді нарізаємо.
_______________________________________________________________________________________________________
Пляцок з ревенюНеобхідні інгредієнти:
4 яйця
1 скл.цукру
3 ст.л. олії
1 ч.л. порошку до печива
1 скл.борошна
Ревінь
(склянка місткістю 250мл.)
Для тіста: яйця збиваємо з цукром, поки він не розчиниться і маса не збільшиться в об'ємі, додаємо олію і продовжуємо збивати, потім додаємо просіяне борошно і порошок до печива, змішуємо до однорідної маси без грудочок.
Круглу форму діаметром 24 см змащуємо маслом і посипаємо сухарями.
Ревінь помити, почистити, нарізати шматочками товщиною приблизно 1 см і викласти у змащену жиром форму. Залити ревінь тістом, пекти 40 хв при 200 гр.
Спечений пляцок густо посипати цукровою пудрою.
Ревінь можна не посипати цукром, смачно виходить поєднання солодкого тіста і кислуватого ревеня.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!