Глобальні оголошення!



Випічка (рецепти)

Модератор: irinka

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення irinka » 30 березня 2012, 13:24

Дякую, обовязково попробую. А скільки їх виходить приблизно, скільки часу пекти?
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення krapk@ » 30 березня 2012, 14:22

irinka написав:Віденське печиво

Інгредієнти:
Цукор - 50 г
Масло вершкове - 100 г
Сіль - 1 щіпка
Яйця курячі (жовток) - 1 шт
Борошно - 150 г
Горіхи за бажанням терті в тісто
Джем (смородиновий, вишневий, полуничний)
цукрова пудра
ванілін
рецепт:
Змішайте борошно, ванілін, цукор, вершкове масло, сіль і яєчний жовток. Замісити тісто, розділити його на дві половинки, одну прибрати в холодильник, другу - в морозилку приблизно на годину. Далі, на деко викласти ту частину, яка з холодильника. На тісто викласти будь повидло, або джем (у мене три види). Дістати другу частину тесту з морозилки і на велику терку натерти зверху. Випікати до готовності. Можна посипати зверху цукровою пудрою.
Зображення



вже тісто холодиться. А ск. приблизно пекти і при ск.градусах???
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2323
З нами з: 17 листопада 2009, 23:30
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Любов » 30 березня 2012, 14:23

навіть не скажу скільки приблизно виходить, бо більше пекла палочки (дитині так більше смакувало), не скручуючи в кружечок. Печеться дуже швидко приблизно 10-15 хв. (час не засікала), до золотистої кірочки.
Зображення
Любов Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1484
З нами з: 24 листопада 2009, 13:34
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Любов » 30 березня 2012, 14:27

krapk@ написав:
irinka написав:вже тісто холодиться. А ск. приблизно пекти і при ск.градусах???

дуже смачне печиво, синочкові сподобалося. печеться швиденько, хвилин 10 при 180 градусах. там сама побачиш, як чуть підрум'яниться, то витягай.
єдиний мінус - мало виходить, треба подвійну порцію робити на нашу сімейку :hi:
Зображення
Любов Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1484
З нами з: 24 листопада 2009, 13:34
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення irinka » 30 березня 2012, 14:32

krapk@ ще не пробувала, думаю 15-20 хв. як і пісочне печиво.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення krapk@ » 30 березня 2012, 15:12

а точно не треба було розпушувача-його дійсно маленько буде
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2323
З нами з: 17 листопада 2009, 23:30
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення irinka » 30 березня 2012, 22:07

Я щойно спекла Любині сушки, крутили джугутики ми з чоловіком, щоб швидше було, ще й Юрчик помагав :ha: трошки затовсті в мене вийшли і не дуже хрумтять, можливо того що тісто запухке :pardon: (наступного разу замішу тугіше) завтра до чаю на сніданок попробуємо, бо ще гарячі. Ще раз дякую за рецептик :rose:
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Перлинка » 17 квітня 2012, 16:50

щойно класний торт по тєліку показали

от нагуглила його рецепт,думаю маю бути класний,обовязково спечу найближчим часом
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


Зображення

Зображення
фрукти чи ягоди можуть бути на смак
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 5093
З нами з: 26 вересня 2010, 17:34
Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення ksana » 09 травня 2012, 20:43

Пиріг ревеневий із заливкою.

Для тіста:
250 г борошна
0,5 скл. (125мл) молока
50 г масла
50 г цукру
0,5 ч.л. солі
15 г дріжджів
1 жовток

Для начинки:
500 г ревеня
3 ст.л. цукру
1 яйце
2 ст.л. сметани або вершків

Спочатку готуємо начинку. Миємо і ріжемо ревінь невеликими шматочками, засипаємо його цукром і залишаємо, щоб пустив сік (можна зробити це звечора і поставити в холодильник до ранку).

Готуємо тісто. Розтоплюємо масло, додаємо молоко і доводимо суміш до температури 35-40гр, щоб була тепла. Додаємо цукор, сіль, дріжджі, жовток, розмішуємо. Потім додаємо просіяне борошно і вимішуємо еластичне тісто.
Розподіляємо тісто у формі, формуємо бортики. Зверху викладаємо ревінь.
Ревеневий сік змішуємо з яйцем та сметаною чи вершками, збиваємо до однорідності, але не довше! Тут головне добре змішати, а не збити до пишності. Цукор не додаємо, бо пам'ятаємо, що ревеневий сік вже солодкий. Виливаємо суміш на пляцок.
Печемо при температурі 180 градусів у попередньо розігрітій духовці протягом 30 хв. Виймаємо, даємо вистигнути, а вже тоді нарізаємо.

_______________________________________________________________________________________________________


Пляцок з ревеню

Необхідні інгредієнти:
4 яйця
1 скл.цукру
3 ст.л. олії
1 ч.л. порошку до печива
1 скл.борошна
Ревінь
(склянка місткістю 250мл.)

Для тіста: яйця збиваємо з цукром, поки він не розчиниться і маса не збільшиться в об'ємі, додаємо олію і продовжуємо збивати, потім додаємо просіяне борошно і порошок до печива, змішуємо до однорідної маси без грудочок.
Круглу форму діаметром 24 см змащуємо маслом і посипаємо сухарями.
Ревінь помити, почистити, нарізати шматочками товщиною приблизно 1 см і викласти у змащену жиром форму. Залити ревінь тістом, пекти 40 хв при 200 гр.

Спечений пляцок густо посипати цукровою пудрою.
Ревінь можна не посипати цукром, смачно виходить поєднання солодкого тіста і кислуватого ревеня.

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Любов » 31 травня 2012, 15:00

так як моє щастя зараз нічого, що містить цукор не їсть (лікар заборонила), то мушу випікати йому щось смачненьке, але несолодке.
Поділюся улюбленим рецептиком заварних тістечок, вже не пам'ятаю звідки викрала, напевно з сайту
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


| +
Ще один рецепт з Франції, там їх називають "Гожер", нам їх подавали перед їжею з вином, але це не принципово. Дуже смачно на сніданок з кавою.

Нам потрібно:
- 125 г вершкового масла
- 200 мл води
- 1 щіпка солі
- 1 ст. борошна
- 4 яйця (якщо великі, то 3)
- 150 г твердого сиру (по можливості, але можна і з напівтвердих), або вареної картоплі - для другого варіанту
У каструлю кладемо масло, воду і сіль і доводимо на плиті до кипіння. Як тільки закипіло, прибираємо і додаємо борошно, добре розмішуємо, щоб не вийшло грудок, помішуємо, поки не почне відходити від стінок каструлі.

Додаємо яйця по одному, добре перемішуючи.

Додаємо натертий сир, у мене 50 г пармезану і 100 г Гауді, в оригінальному рецепті тільки пармезан, але я кладу 2 сорти сиру, мені так більше подобається. Можна додати сушених приправ, наприклад чебрець або базилік, або прованська суміш (я не додавала). Добре перемішуємо.

Столовою ложкою викладаємо тісто на деко, бажано використовувати папір для випічки.

Ставимо в духовку на 200 градусів хвилин на 20-25, до золотистого кольору
(Попередньо щільно закривши всі вікна і двері, щоб сусіди не збіглися на запах)

Через сиру булочки не виходять порожніми всередині, але дуже пористі, в принципі, вони смачні самі по собі, хоча цілком можна зробити з них сандвічі або начинити якимось паштетом. З цієї кількості тіста у мене виходить 18-20 булочок.

Це варіант з картопляним пюре:
Робимо тісто, як описано вище, в кінці додаємо охолоджену запечену або зварену в мундирі картоплю (можна натерти на тертці або потовкти)

Вимішуємо, формуємо булочки і випікаємо, як описано вище.
Зображення
Любов Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1484
З нами з: 24 листопада 2009, 13:34
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей