Мені дуже сподобався
Бисквіт на окропі (заварний) в мультиварці. Рецепт зустріла в соцмережах і перший раз зробила з чистої цікавості: чи так справді буває, як там написано. Чесно кажу - буває! Безпрограшний варіант - високий(до 10 см) смачний шоколадний бисквіт, виходить завжди однаково смачний і гарний, смаком нагадує брауніз.
Я свій високий корж ріжу кубиками і роблю а-ля Графські руїни: накладаю гіркою, перемазані сметаною, збитою із цукром і ваніліном. Можна ще додати подрібнені горіхи чи сухофрукти, я зверху поливала розтопленим шоколадом.
Отож, приготування.
окремо зміщуємо сухі інгрідієнти: 2 ст борошна, , 1,5 ч.л. соди, 1,5 ч.л. розпушувача, 6 ст.л (за рецептом, я брала менше,теж смачно виходить) какао.
Окремо перемішуємо 2 яйця, 2 ст. цукру, півсклянки олії і склянку молока.
Добре змішуємо все разом і наостанок додаємо склянку крутого окропу, добре вимішуємо з окропом, виливаємо у чашу мультиварки і на Випічку на годину - півтори (моя справляється за 1г 20 хв), перевіряйте зубочисткою готовність. Чашу рекомендують змастити олією, я один раз змастила, інший ні - різниці не побачила. Після випічки чашу треба вийняти з мультиварки і дати охолонути разом з бисквітом і тільки потім доставати, бо одразу після випічки він дуже ніжний і крихкий, ламається.
Ще зустрічала варіант, де всі інгрідієнти змішуюуть одразу разом, але я так жодного разу не робила, то не знаю, що з цього виходить.
Хай вас не дивує кількість соди, її чутно в готовому гарячому коржі, коли охолоне, то не відчувається.