taranjka
Норвезький шоколадний торт
Інгредієнти:- 40 г какао
- 1 ч. л кави
- 100 г темного шоколаду
- 250 мл киплячої води
- 2 ч. л ванілі
- 250 мл кефіру
- 200 г вершкового масла
- 400 г цукру
- 3 великих яйця кімнатної температури
- 250 г борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч. л. розпушувача
Для крему:- 80 гр вершкового сиру (Філадельфія, Маскарпоне)
- 90 гр цукрової пудри
- 1 чайна ложка ванілі
- 100 гр гіркого шоколаду
- 100 гр напівсолодкого шоколаду
- 250 мл вершків для збивання
полуниці
Білий шарполуниця
150 г йогурт полуничний
150 г сир
60 г цукор
100 мл вершки 33%-ві
30 мл молоко
1 столова ложка желатину
Спосіб приготування:1) Покласти какао, каву і шоколад в миску, залити окропом і розмішати до однорідності - відкласти в бік
2) Коли трохи охолоне, влити кисле молоко і ваніль - перемішати і відкласти
3) Міксером збити вершкове масло, додати цукор - збивати міксером до пухнастого і однорідного стану
4) Потім додати яйця, додавати по одному, збиваючи після кожного додавання не менше 2х хвилин
5) Просіяти разом в одну ємність борошно, крохмаль, сіль, розпушувач - просіяти як мінімум 3 рази
6) Потім додати в тісто шоколадну суміш і суху борошняну - ретельно вимісити міксером до однорідності
7) Розділити тісто на 3 частини і випікати коржі в духовці 30 хвилин при 180 градусах
8) Остудити повністю коржі
9) Приготувати крем: В окремій мисці збити вершковий сир близько 1 хвилини, додати ваніль і цукрову пудру - збити ще 1 хвилину
10) Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі
11) На повільній швидкості змішати міксером вершковий сир і розтоплений шоколад
12) Збити вершки до стійких піків і додати в вершковий сир з шоколадом-акуратно перемішати лопаткою
13) На остиглий корж покласти частину крему, тоді шар полуниць
14) Зверху ще один корж - крем-полуниці-корж і закрити всі кремом, усі боки навіть прикрасити кремом
15) Робимо білий шар. У гарячому (але не окропі) молоці ретельно розчинити желатин, остудити суміш до кімнатної температури.
16) У мисці змішати міксером йогурт, сир і цукор, поки цукор не розчиниться, потім додати полуницю, порізану маленькими кубиками, помішуючи, влити тонкою цівкою желатин, добре перемішати і прибрати суміш у холодильник хвилин на 30, поки желе не почне злегка застигати.
17) Вершки збити в пишну піну, желе дістати з холодильника, перемішати до однорідного стану, додати вершки, обережно перемішати, готовий викласти на готовий торт. Прикрасити полуницями і на кілька годин поставити в холодильник.
- | +
