Глобальні оголошення!



Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Re: Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення Іринка ;-) » 10 липня 2012, 10:27

Маскарпоне з 30% вершків виходить дуже жирним. Практично масло. Прочитайте у Вікіпедії. Там і рецепт цього сиру є. Жирність вершків до 25% не більше. Оптимально 20%. Тоді крем виходить ніжнішим і пишнішим.

Re: Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення Vika » 15 квітня 2011, 09:51

можеш такий попробувати зробити . дуже ніжний без комочків получається .можна навіть сказати схожий на густющу сметану. можна брати кефір , а можна звичайне молоко і поставити поки не скисне . В нас тут кефіру нема , тому сквашувала сама , який сир зкефіру магазинного не знаю . вобщем той кефір ставиш з пактом в морозілку . Коли добре замерзне , витягаєш , зтягуєш пакет і той кусок льоду на друшлаг на кілька годин , щоб стекла сиворотка .накрити зврху чимось тряпчаним (марля рушничок ) Сир получається ще ніжніший , ніж в тих сирках глазурованих . і плюс - вньому живі бактерії збережені , так як термічній обробці не підлягався .

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення гра з вогнем » 14 квітня 2011, 16:30

я заміняю вершковим сиром.
на консистенцію він як колись були сиркові десерти, тільки на смак не солодкий і не ароматизований.
у нас цей сир інколи відомий як сир філадельфія. буває в магазинах.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення lore1ei » 14 квітня 2011, 09:39

Відігріти жирний сметанковий сир!
Моя мама так робила, виходило смачно.
Ще перетерала на блендері щоб комочків не було.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 08:43

а де взяти вершковий сир?
і що то таке?

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення happymami » 14 квітня 2011, 03:11

Я отке вичитала
Якщо ви не змогли купити маскарпоне, то для торта або десерту використовуйте суміш з ніжного вершкового сиру або жирного сиру з додаванням вершків, масла або молока.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення pan_kotskyy » 14 квітня 2011, 02:18

найближче по смаку таки сепараторна сметана, така густюча як масло, і солодка.
мені часом свекруха на базарі купувала, деколи купувала вершки рідкі, а вони на другий день загустівали, теж виходила солодка густюча сметана.
То треба просто попасти на таке, щоб саме солодка була, без кислинки взагалі.
Зараз ніби літра такої сметани в районі 27 грн.
Але то тре і пробувати на смак.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 02:11

mariana, та я їла маскарпоне - такий він мені добрий, що ще ні одна сметана не дотягнула :istereka:

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення mariana » 14 квітня 2011, 01:59

Ну по ідеї коли молоко підкисає то під верхом збираються вершки, але наскільки я знаю то з них потім сметану роблять, ну і непонятно якої вони жирності,як виміряти??? Взагаліто смак маскарпоне подібний на таку густющу солодку сеператорну сметану, то можна пройтися по ринку і запитатися, може де можна купити. Або хіба пробувати відігрівати з вершків меншої жирності, но не факт що буде щось гідне. Я теж колись загорілася тим відігріванням,але потім порахувала що то зовсім економічно невигідно.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 01:51

mariana,а з домашнього молока тих вершків не вийде?
чи вийде, але 1 ложка?

Догори

cron