Melisa » 12 квітня 2010, 23:46
Кавоварка, кавомашина
Кава взагалі напій вередливий, прилади для його приготування - теж. Тут приведено лише декілька загальних рекомендацій.
* З фільтраційною кавоваркою (готує "американську каву", її ще називають "краплинною") усе просто - вона легко розбирається і збирається. Мити знімні частини можна теплою мильною водою, не забувши після цього обов'язково просушити. На рахунок можливості миття в "посудомийці" - як завжди, читайте інструкцію.
* Побутова кавоварка-эспрессо складніша у догляді. Чистити її треба обов'язково, але у кожного апарату можуть бути свої конструктивні особливості, які слід враховувати при догляді. Крім того, у таких кавоварок досить багато відділень, куди дуже не бажане попадання води. Отже давайте обійдемося без народних способів, а заглянемо краще в керівництво по експлуатації. У ньому завжди є пункт про відхід за цією конкретною моделлю. Чітко слідуйте усі рекомендації, в цьому випадку кавоварка-эспрессо довго радуватиме вас ароматним напоєм, що бадьорить. Ну а догляд за нею, який, можливо, спочатку видасться складним, ви швидко доведете до автоматизму.
* В дорогих моделях кофеварок-эспрессо, а також в більшості кавомашин передбачена система самоочищення. Останні, до того ж, часто самі нагадують власникові про те, що настала година профілактики (спалахує спеціальний індикатор). Проте на відміну від бюджетних кавоварок-эспрессо, вручну вам нічого робити не доведеться. Кладете спеціальний чистячий засіб туди, куди вказує інструкція, і натискаєте на кнопку. Результат - машина вимиє себе сама. По суті, ви активуєте той же самий процес, що і під час приготування кави, тільки без самої кави, замінивши його чистячим засобом. Для декальцинування користуйтеся спеціальною пігулкою, яку треба класти замість чистячого засобу.
Крім того, стежте за станом фільтрів. Якщо конструкція кавоварки або кавомашини передбачає їх заміну - вчасно міняйте. Чи робите чистку. Каві дуже бажано готувати з бутильованої або фільтрованої води - смак напою буде кращий, та і для приладів, що його готують, так краще.
[color=#BF0080][size=150][b]Кавоварка, кавомашина[/b][/size][/color]
Кава взагалі напій вередливий, прилади для його приготування - теж. Тут приведено лише декілька загальних рекомендацій.
* З фільтраційною кавоваркою (готує "американську каву", її ще називають "краплинною") усе просто - вона легко розбирається і збирається. Мити знімні частини можна теплою мильною водою, не забувши після цього обов'язково просушити. На рахунок можливості миття в "посудомийці" - як завжди, читайте інструкцію.
* Побутова кавоварка-эспрессо складніша у догляді. Чистити її треба обов'язково, але у кожного апарату можуть бути свої конструктивні особливості, які слід враховувати при догляді. Крім того, у таких кавоварок досить багато відділень, куди дуже не бажане попадання води. Отже давайте обійдемося без народних способів, а заглянемо краще в керівництво по експлуатації. У ньому завжди є пункт про відхід за цією конкретною моделлю. Чітко слідуйте усі рекомендації, в цьому випадку кавоварка-эспрессо довго радуватиме вас ароматним напоєм, що бадьорить. Ну а догляд за нею, який, можливо, спочатку видасться складним, ви швидко доведете до автоматизму.
* В дорогих моделях кофеварок-эспрессо, а також в більшості кавомашин передбачена система самоочищення. Останні, до того ж, часто самі нагадують власникові про те, що настала година профілактики (спалахує спеціальний індикатор). Проте на відміну від бюджетних кавоварок-эспрессо, вручну вам нічого робити не доведеться. Кладете спеціальний чистячий засіб туди, куди вказує інструкція, і натискаєте на кнопку. Результат - машина вимиє себе сама. По суті, ви активуєте той же самий процес, що і під час приготування кави, тільки без самої кави, замінивши його чистячим засобом. Для декальцинування користуйтеся спеціальною пігулкою, яку треба класти замість чистячого засобу.
Крім того, стежте за станом фільтрів. Якщо конструкція кавоварки або кавомашини передбачає їх заміну - вчасно міняйте. Чи робите чистку. Каві дуже бажано готувати з бутильованої або фільтрованої води - смак напою буде кращий, та і для приладів, що його готують, так краще.