Глобальні оголошення!



Виготовлення молочних продуктів

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Виготовлення молочних продуктів

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення гра з вогнем » 05 лютого 2018, 23:48

І я взялася до сиру, завдяки вам.
Я маю ренет (фермент), купила ще влітку, з ним була ціла книжечка, як і що.
Але я поки не маю капсул йогурту чи інших бактерій, тому обходжуся підручними, тобто магазинними продуктами.

Прикупила я молока та йогурту (важко купити кефір, як за рецептом, коли ви всі пишете про йогурт :hi: ) і взялася до виготовлення сиру.
Обрала Нешатель. Зараз дивлюся він в інтернеті інакший за описом ніж в моїй книжечці :hi: Згідно моєї книжечки мав вийти сир схожий на крім-чіз, тільки ніжніший. Нічого там вистоювати не треба було, можна було відразу їсти.
Після довгих тортур того молока зі всіма ферментами і заквасками, сир таки вийшов! :aplo: Майже кілограм з 4 літрів молока. Дуже смачний і дуже ніжний. Для пирогів думаю б класно підійшов!

Але дуже треба термометр і робота над помилками привела до усвідомлення того, що кефір заквашується на іншій (нижчій) температурі, а йогурт на вищій. Тому мені так погано вийшло, бо я заквасила йогурт на температурі кефіру. Одним словом морока з тими сирами, кожен градус на вагу золота. І я ще так побивалася, бо літом непогано вийшло на йогурті, а тут не могла зрозуміти чом не вийшло і ще пам'ятала, що влітку мені вистачило того термометра, що я мала, а цього разу, не могла ним скористатися (він у мене для солодощів відповідно починається з 37 градусів, а заквашувати треба було на 18 згідно обраного рецепту).

Тепер маю купу сиру, коли його з'їмо не знаю, їсти його нам і їсти)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення гра з вогнем » 26 січня 2018, 17:17

Як у дитинстві. Читаю вас і згадую)
| +
Зображення

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення erinaceus » 26 січня 2018, 12:14

Дякую, буду пробувати ще раз.
Sam Мене от теж то цікавило. Їли вчора з малим, і переживала, щоб животи не боліли :-)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Marichka » 26 січня 2018, 09:48

Я цими днями,коли ми обговорювали, теж зробила,на літру молока додала трохи йогурту від Молокії,з пакету і чуть сметани (експеримент)
На ранок був дуже смачний йогурт!!!Буду ще робити.
Ставила на теплу підлогу банку.

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення mariana » 26 січня 2018, 02:10

erinaceus якщо рідкуватий і солодкий - то не сквасився. В такому випадку, можна трохи підігріти його, і знову ставити докисати. Вот і через то я люблю більше робити в мультиварці, бо тримає постійно одинакову температуру.

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Sam » 26 січня 2018, 01:28

Він не приготувався добре. Солодкий точно не має бути. Але його їсти можна теж))

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення erinaceus » 26 січня 2018, 01:24

Зробила йогурт, і якийсь він мені дивний. Рідкуватий і на смак солодкий, як молоко :confused: Нема отої кислоти, як в кисло-молочних продуктах. То так має бути чи може невитримана технологія? Загортала в рушник і стояв трохи біля батареї.

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення erinaceus » 22 січня 2018, 16:12

Дякую, дівчата :rose: Вже купила закваску Vivo, буду пробувати.
В мене завжди виготовлення кисло-молочних продуктів по старинці :-) А тут все серйозно, як в аптеці. Моя бабця б сказала: "Ше м такого не виділа" :ha:

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Marichka » 22 січня 2018, 12:47

Я теж робила просто в банку і біля батареї,або на теплу підлогу.На ніч.Зранку добрий йогурт.Брала йогурт Гуд Фуд,в аптеці.З готового ще два рази можна робити новий йогурт.

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Sam » 22 січня 2018, 12:09

На моїх пише 12 місяців.

Догори