Глобальні оголошення!



Молочний, рисовий, чайний гриби

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Молочний, рисовий, чайний гриби

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення wari2011 » 05 вересня 2018, 20:32

У мене чайний, можу поділитись

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення кcuxa » 24 травня 2018, 15:43

дівчата хто може поділитися кефірним грибом.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення ratqen » 15 лютого 2018, 15:32

Це дуже хороші гриби!

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення кcuxa » 22 грудня 2016, 21:45

І я б хотіла.Колись пила то сподобався.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення vikilandi » 22 грудня 2016, 20:39

Я також купила б...

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення oksana_tern » 22 грудня 2016, 17:04

І в нас колись був такий гриб - така клякса на цілу банку і заливався чаєм, щось на медузу похоже, але дуже дуже смачний. Може хто має і може поділитись? дуже дуже хочу того гриба.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення маша12 » 22 грудня 2016, 15:46

я не очень в такое верю

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення Любов » 25 листопада 2011, 19:44

happymami написав:Ну і хто мені обіцяв, як з тим грибом терпер поводитися?

то напевно була я :P

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ось що знайшла, робила так само, тільки чаю давала більше
але до то гриба тре трохи часу, це як домашня тваринка :grin:
| +
Для роста и развития гриба необходим раствор чая с сахаром. Его готовят из расчета 100-120 г сахара на 1 литр воды. Воду для раствора слегка подогревают, растворяют в ней сахар и затем, уже остывший доливают, в банку. Нельзя сыпать сахар прямо в банку на гриб, так как можно нанести ожог слизистой оболочке гриба, в результате чего он погибнет.

Через 3-4 суток после помещения медузомицета в охлажденный сладкий чай получается кисловатый, слегка алкоголизированный и газированный напиток. Опорожнив банку, снова наливают в нее подслащенный чай, и так жидкость чайного гриба можно «выращивать» и потреблять годами. По мере роста гриб следует вынуть из банки, промыть (можно под краном), опустить в банку часть гриба, а излишками можно поделиться со всеми желающими.

В летний периоды промывание нужно делать через 1-2 недели, а зимой каждые 3-4 недели. Если гриб перестоит в растворе, то верхняя пленочка начинает буреть. Это верный признак, что гриб начинает погибать. После промывания в банку снова наливается раствор чая с сахаром, кладется туда сверху оставшийся «блин» грибка, банка накрывается двойным слоем марли, перевязывается. В этом случае грибок настаивается немного дольше обычного: после промывки он постепенно набирает силу, висит в банке по диагонали, затем принимает горизонтальное положение, то есть всплывает и плавает сверху.

Лучше завести две банки: в одной будет жить гриб, а в другую вы будете сливать готовый напиток. Банку с готовым напитком можно хранить в холодильнике довольно длительное время.

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення happymami » 25 листопада 2011, 13:48

Ну і хто мені обіцяв, як з тим грибом терпер поводитися? Ну от є в мене від Сашшки та півлітрова баночка з тим чайом, в ньому плавають три комочечка мікроскопічні :grin: . Як тепер виростити з них гриб? Шо варити, куда ляти?

Re: Молочний, рисовий, чайний гриби

Повідомлення Sawwku » 23 листопада 2011, 12:59

happymami, можу чайного дати, маю півлітри, лежить здихає

Догори