Глобальні оголошення!



Майонез та інші соуси

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Майонез та інші соуси

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення nelly » 04 січня 2018, 21:20

Спробувала декілька разів до салатів з майонезу додавати білий густий йогурт з гірчицею, можна ще варіювати зі смаками, спершу смак відрізняється, але їсти можна і без шкоди для здоров'я

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення Галина » 24 серпня 2017, 23:15

Natalinda, якраз сьогодні варила сливовий соус до мяса. Гострий, але дуже смачний мені.
на 1 кг сливок (венгерка), 250гр перцю чілі (стручки) помолоти. 350гр цукру, 200гр оцту, 2 ч.л. солі. Варити годину. Я робила а 5кг слив, але оцту стільки не давала, дала 400гр. І перцю тоже дала менше, на 5кг слив дала 900гр.

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення Natalinda » 23 серпня 2017, 13:39

Дівчата, хто ще що до мяса робить :help:
Думаю куди б то аличу подіти :dreams: і сливочок ще пару є

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення кcuxa » 21 червня 2017, 19:42

робила колись соус з червоної аличі і з слив по такому рецепту сіль і цукор давала до смаку
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення Marichka » 20 червня 2017, 23:20

Зараз почався сезон порічок.Знайшла соус до м"яса
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Зображення
Рецепт не мій.Якщо хтось має щось такого роду- напишіть.Завжди не знаю,що ро6ити з поричками.

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення vikilandi » 17 червня 2017, 19:59

Я мясо принципово мариную тільки в солі і перці чорному. Коли запікаю, то використовую скляну ємкість з кришкою і даю трішки води на низ. Часто роблю мясо у бабусиній кастрюльці, яку вона називала "рибокоптілка", вона із чавуну, має парову решітку та щільно закривається на "замок". Приготовлене так мясо мені найбільш смакує. До речі, шашлик також тільки із сіллю і перцем, і навіть без цибцлі. Рибу на мангалі також мариную лише згадуваними спеціями. Коли запікаю її у духовці, то додаю лимон і ще люблю приправу "До риби" від "Приправка" виробництва Харків.

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення erinaceus » 16 червня 2017, 21:24

Як маринуєте м'ясо? Поділіться смачними рецептами маринадів :rose: Мені подобається оливкова олія+лимонний сік+різні спеції. А взагалі, якщо просто натирати м'ясо спеціями і травами, воно ж не буде таке м'яке, як в рідкому маринаді, правда? Все таке рідина дає своє.

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення nelly » 20 вересня 2016, 10:51

власнe я давно роблю по одному рeцeпту наливаю пів банки 0.5оліі кидаю яйцeі всі прибамбаси і погружнимблeндeром накриваю яйцe і збиваю, всe було ок, густий завжди виходив, алe маю підозру, що олію змінила або був блeндeр дeсь мокрий..

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення гра з вогнем » 19 вересня 2016, 23:44

nelly написав:Ану господині просвітіть. Нe можу збити майонeз. Починаю збивати бачу знизу густe, а коли підмається до вeрху то різко ріднe і ніби вурдиться. Нe можу прослідкувати від чого :confused:

залежить чим збиваєте і від потужності того агрегата.
також залежить як швидко олію вливаєте, а ще деколи залежить від яєць та їх кількості.
ще може залежати від кількості олії.

вихід, збивати чимось потужним рівно по інструкції, якщо така є для майонезу. мені здається то самий оптимальний варіант.
якщо нема і збиваєте комбайном, додавайте більше жовтків і спочатку вливайте олію помаленько. ще можна додати гірчицю, вона ніби теж емульгатор.
у мене, наприклад, комбайн 2 жовтка не зіб'є, з такою ж історією вурдення, а 4 дуже добре. але на 4 жовтка то треба купу олії, такий майонез завжди пропадає.
ще можна давати 1 жовток і 1 яйце, це додає обєму рідини і комбайн справляється, а не крутить впусту над жовтками.

2 жовтка я збиваю погружним блендером. з ним ще гірше. тому що дуже повільно треба вливати олію, і відсотків 50%, що все піде наперекосяк (я нетерпляча і таки вляю в якийсь момент більше олії ніж можна земульгувати), а ще мій погружний перезбиває деколи і теж все йде шматками.

мені здається, що у вас зашвидке влиття олії. попробуйте перше вливати по половинці або менше чайної ложки, потім по чайній ложці і коли вже буде густе і починає біліти можна додавати нові порції олії навіть по пів чашки, але спершу дочекавшись поки земульгує попередня порція, це обовязково. перше однорідне, потім нова олія.

Re: Майонез та інші соуси

Повідомлення гра з вогнем » 19 вересня 2016, 23:33

erinaceus написав:А є якісь секрети приготування гарячих страв з натуральним йогуртом? Бо додаю наприкінці, наприклад, до підливки, а воно візьме і звурдиться :crazy: І вигляд потім має такий неапетитний... Що робити?

Я додаю сметану зовсім в кінці, коли вже вимкнено вогонь, тоді не звурдиться.
Залишаю хвилин на 10-20, якраз трохи вистигне і набере смаку, а тоді вже їсти. Напевно з йогуртом теж може спрацювати.

Догори