mari » 12 травня 2012, 14:38
Короп з соусом по-польськи.
1 короп (до 2кг)
2 цибулини
2 моркви
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. борошна
1 л темного пива
1 лавровий лист
2 гвоздики
сіль
чорний перець
сік 1/2 лимона
2 ч. л. цукру
1 ст. л. родзинок
1 ст.л. подрібненого мигдалю
Почистити коропа, помити,нарізати товстими шматками. Почистити цибулю, нарізати кубиками. Почистити моркву, нарізати тонкими кружечками. 1 ст.л. масла розігріти в сковороді, обсмажити цибулю і моркву протягом 10 хв, час від часу помішуючи. Зняти з вогню.Решту масла розтопити в каструлі, всипати муку і обсмажити до коричневого кольору. Залити пивом, додати цибулю з морквою, посолити, поперчити, приправити лавровим листом, гвоздикою і лимонним соком. Тушкувати, накривши кришкою, на помірному вогні 30-40 хв. Соус процідити через сито в більшу сковороду, додати мигдаль, цукор і родзинки, довести до кипіння і ще раз приправити за смаком. Викласти коропа в сковороду так, щоб він був майже повністю занурений в соус. При необхідності долити пива.Тушкувати на слабкому вогні 20-25 хв. Викласти коропа на тарілку, добре полити соусом. Подавати з відвареною картоплею.
Короп з соусом по-польськи.
1 короп (до 2кг)
2 цибулини
2 моркви
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. борошна
1 л темного пива
1 лавровий лист
2 гвоздики
сіль
чорний перець
сік 1/2 лимона
2 ч. л. цукру
1 ст. л. родзинок
1 ст.л. подрібненого мигдалю
Почистити коропа, помити,нарізати товстими шматками. Почистити цибулю, нарізати кубиками. Почистити моркву, нарізати тонкими кружечками. 1 ст.л. масла розігріти в сковороді, обсмажити цибулю і моркву протягом 10 хв, час від часу помішуючи. Зняти з вогню.Решту масла розтопити в каструлі, всипати муку і обсмажити до коричневого кольору. Залити пивом, додати цибулю з морквою, посолити, поперчити, приправити лавровим листом, гвоздикою і лимонним соком. Тушкувати, накривши кришкою, на помірному вогні 30-40 хв. Соус процідити через сито в більшу сковороду, додати мигдаль, цукор і родзинки, довести до кипіння і ще раз приправити за смаком. Викласти коропа в сковороду так, щоб він був майже повністю занурений в соус. При необхідності долити пива.Тушкувати на слабкому вогні 20-25 хв. Викласти коропа на тарілку, добре полити соусом. Подавати з відвареною картоплею.