Глобальні оголошення!



Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення pan_kotskyy » 27 жовтня 2016, 16:59

nelly написав:Питання розпишіть покроково ск чого на ск кг капусти, ск має киснути і дe?

Оця дівчина дуже гарно пояснює, що робити з капустою.
phpBB [video]

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення Kisja » 27 жовтня 2016, 16:14

nelly написав:в комбайні на тій вузькій довгій дирочці можна тeрти

я саме так нашаткувала 1 банку капусти - докисає.

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення nelly » 27 жовтня 2016, 14:23

А з цвітноі то готую іноді котлeтки. Відварити 200гр цв капусти в підсолeній воді 8хв, воду злити і змолоти блeндeром додаю 1яйцe, 1ст.л. муки, сіль, різаний кріп, формую котлeтки панірую в сухарях і на сковорідку. Виходять смачні.

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення nelly » 27 жовтня 2016, 14:18

Я сьо варила капусняк і ось думаю чи побавитися в господиню і заквасити капусти. Питання розпишіть покроково ск чого на ск кг капусти, ск має киснути і дe, і якщо я нeмаю шатківниці то в комбайні на тій вузькій довгій дирочці можна тeрти?

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення erinaceus » 25 жовтня 2016, 22:02

Які цікаві страви готуєте з цвітної капусти?

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення nadusha » 17 жовтня 2014, 09:15

Ділюсь рецептом капусти маринованої.
"Пікантна капуста" (дуже любить мій Денис, гості)
Роблю все на око. Пів капустини тонко нашинкувати (я роблю овочерізкою) в глибоку миску. Туди ж додати натерту на середній тертці (можна для корейської моркви) морквину, перчик дрібними кубиками, невелику цибулинку (дрібно нарізану), пару зубчиків часнику(роздавити). НЕ солити! Все ретельно перемішати, скласти в банку (на дно лавровий листок, перець горошком і духмяний), трохи втрамбувати, залити гарячим маринадом. Маринад: 1 літра води, пів стакана олії, 1 стакан цукру, 2 столових ложки солі - закип"ятити, виключити, за пару хвилин додати 1 стакан оцту.
"Червона капуста"(дуже люблю я, муж і гості)
Середню капустину ріжемо на вісім, чи більше "дольок", так, щоб вирізавши качан вони трохи тримались купи. Кидаємо в кипяток на 3-4 хвилинки. Витягуємо. На дно банки лавровий листок, перець чорний і духмяний, пору шматочків буряка сирого, пару кружечків моркви, пару шматочків часничку, далі капуста, так наповнюємо банку до верху, заливаємо гарячим маринадом. Маринад таки й же як в пікантній капусті. Закриваємо капроновою кришкою, ставимо на день-два в кімнаті. Потім тримаю в холодильнику. Я струшую банку пару разів на день, щоб пошвидше був колір. Можна і не відварювати, але вона тожі буде твердувата.

Я роблю дві відразу, бо маринаду виходить досить. Ці, що на фото, зробила з одної великої капустини.
Зображення

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення pan_kotskyy » 21 листопада 2011, 07:27

happymami написав:
flower написав:то не вода, то капуста сік пустила.

та ні. Таки спеціальний рецепт якийсь - на воді. Тому й питаю. Бо моя капуста також сік пускає. Але я її придавлюю всеодно зверху. А тут таки рецептик, що давити нічьо не тра :?

є такий рецептик на воді. капуста на смак відрізняється від традиційно квашеної, але досить смачна виходить (поки не приїсться :grin: ). свекруха так взимку по 3 л квасить на раз. Накладає капусту в банку, щось там додає ще і водою заливає до верху, на другий чи третій день можна їсти. якщо цікавить ,спитаю її той рецепт.

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення happymami » 21 листопада 2011, 00:36

flower написав:то не вода, то капуста сік пустила.

та ні. Таки спеціальний рецепт якийсь - на воді. Тому й питаю. Бо моя капуста також сік пускає. Але я її придавлюю всеодно зверху. А тут таки рецептик, що давити нічьо не тра :?

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення flower » 20 листопада 2011, 19:38

happymami то не вода, то капуста сік пустила. Я ще сама ніколи не квасила, завжди мама це робила, а цього року свекор привіз в банякуку з грузом, то я переложила в банки.

А ось рецепт заправки для відвареної цвітної, брюсельської або броколі. (бабулька моя як з італії приїхала приготувала то я тепер тільки таку і роблю.)

оливкова олія
лимонний сік або бальзамічний оцет
часник давлений
сіль
кмін
перемішати все і залити цією заправкою відварену теплу капусту, їсти краще як остигне, можна залишити на пару годин, щоб пропиталась.

Re: Капуста: крижавки, квашена, цвітна

Повідомлення happymami » 20 листопада 2011, 02:13

Вже всі заквасили капусту? ;-)
Розкажіть, чи хтось робив то цьогоріч якось нетрадиційно?
Бо я в коліжанки бачила якусь квашену капусту, на яку не треба груз ставити, бо вона просто в оді. Водою алита. Я так розумію, перед подачою до столу її просто зціджують. Каже - смачно. Но я ще не пробувала. А як ви квасите? Шо ще додаєте?

Догори