nadusha » 17 жовтня 2014, 09:15
Ділюсь рецептом капусти маринованої.
"Пікантна капуста" (дуже любить мій Денис, гості)
Роблю все на око. Пів капустини тонко нашинкувати (я роблю овочерізкою) в глибоку миску. Туди ж додати натерту на середній тертці (можна для корейської моркви) морквину, перчик дрібними кубиками, невелику цибулинку (дрібно нарізану), пару зубчиків часнику(роздавити). НЕ солити! Все ретельно перемішати, скласти в банку (на дно лавровий листок, перець горошком і духмяний), трохи втрамбувати, залити гарячим маринадом. Маринад: 1 літра води, пів стакана олії, 1 стакан цукру, 2 столових ложки солі - закип"ятити, виключити, за пару хвилин додати 1 стакан оцту.
"Червона капуста"(дуже люблю я, муж і гості)
Середню капустину ріжемо на вісім, чи більше "дольок", так, щоб вирізавши качан вони трохи тримались купи. Кидаємо в кипяток на 3-4 хвилинки. Витягуємо. На дно банки лавровий листок, перець чорний і духмяний, пору шматочків буряка сирого, пару кружечків моркви, пару шматочків часничку, далі капуста, так наповнюємо банку до верху, заливаємо гарячим маринадом. Маринад таки й же як в пікантній капусті. Закриваємо капроновою кришкою, ставимо на день-два в кімнаті. Потім тримаю в холодильнику. Я струшую банку пару разів на день, щоб пошвидше був колір. Можна і не відварювати, але вона тожі буде твердувата.
Я роблю дві відразу, бо маринаду виходить досить. Ці, що на фото, зробила з одної великої капустини.
Ділюсь рецептом капусти маринованої.
"Пікантна капуста" (дуже любить мій Денис, гості)
Роблю все на око. Пів капустини тонко нашинкувати (я роблю овочерізкою) в глибоку миску. Туди ж додати натерту на середній тертці (можна для корейської моркви) морквину, перчик дрібними кубиками, невелику цибулинку (дрібно нарізану), пару зубчиків часнику(роздавити). НЕ солити! Все ретельно перемішати, скласти в банку (на дно лавровий листок, перець горошком і духмяний), трохи втрамбувати, залити гарячим маринадом. Маринад: 1 літра води, пів стакана олії, 1 стакан цукру, 2 столових ложки солі - закип"ятити, виключити, за пару хвилин додати 1 стакан оцту.
"Червона капуста"(дуже люблю я, муж і гості)
Середню капустину ріжемо на вісім, чи більше "дольок", так, щоб вирізавши качан вони трохи тримались купи. Кидаємо в кипяток на 3-4 хвилинки. Витягуємо. На дно банки лавровий листок, перець чорний і духмяний, пору шматочків буряка сирого, пару кружечків моркви, пару шматочків часничку, далі капуста, так наповнюємо банку до верху, заливаємо гарячим маринадом. Маринад таки й же як в пікантній капусті. Закриваємо капроновою кришкою, ставимо на день-два в кімнаті. Потім тримаю в холодильнику. Я струшую банку пару разів на день, щоб пошвидше був колір. Можна і не відварювати, але вона тожі буде твердувата.
Я роблю дві відразу, бо маринаду виходить досить. Ці, що на фото, зробила з одної великої капустини.
[img]http://pic.te.ua/images/2014-10-17/1EMVB.jpg[/img]