Глобальні оголошення!



Домашній сир

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Домашній сир

Re: Домашній сир

Повідомлення Marichka » 04 грудня 2017, 17:00

сир фета в домашніх умовах-як хто ро6ить?

Re: Домашній сир

Повідомлення Христинка » 14 липня 2017, 15:55

Ljusinda написав:
Галина написав:Дівчаточка, хто знає як творог в духовці відігрівати? Я завжди в сусідки в селі такий сир купляла, він такий класний, а це вирішила зробити сама, а технологію точну не знаю...

А можно і не в духовці, виливаєть з банки в каструлю і ставите на вогонь(маленький-самий маленький) поки не підійде сироватка, вимкнути і нехай постоїть поки охолоне, потім процідити (на марлічку). У мее мама так готує.


ось повний рецепт, сама робила по ньому, все вийшло дуже смачно!

Творог - 200 г
Молоко - 200 мл
Небольшое яйцо с2 - 1 шт.
Сливочное масло - 50 г
Сода - 0,5 ч.л.
Соль - по вкусу

Размешайте творог в молоке и при помешивании доведите до легкого закипания, убавьте огонь до слабого и варите около пяти минут.
Должна образоваться сыворотка и сочная творожная масса.
Откиньте творог на сито для отделения сыворотки. Сыворотка затем может быть использована для выпечки.
После стекания сыворотки добавьте в творог расмягченное сливочное масло, размешанное яйцо, соду и соль. Перемешайте.
При постоянном помешивании доведите массу до закипания и варите на среднем огне около 5-7 минут. Должна получиться плавящаяся сырная масса, хорошо отстающая от стенок кастрюли.
Поместите ее в форму, например, в силиконовую и остудите.

Re: Домашній сир

Повідомлення Ljusinda » 29 червня 2017, 21:58

Галина написав:Дівчаточка, хто знає як творог в духовці відігрівати? Я завжди в сусідки в селі такий сир купляла, він такий класний, а це вирішила зробити сама, а технологію точну не знаю...

А можно і не в духовці, виливаєть з банки в каструлю і ставите на вогонь(маленький-самий маленький) поки не підійде сироватка, вимкнути і нехай постоїть поки охолоне, потім процідити (на марлічку). У мее мама так готує.

Re: Домашній сир

Повідомлення nelly » 08 жовтня 2015, 21:46

до речі робила ще раз сир з Мейто то вже дуже смачний вийшов, хоча з з літрвів 350 то трохи мало але хоч знаєш що нічого не корисного там немає

Re: Домашній сир

Повідомлення Галина » 08 жовтня 2015, 18:55

Просто на противень банку ставити? Вона не трісне? А як знати, що вже можна витягувати?

Re: Домашній сир

Повідомлення Kisja » 08 жовтня 2015, 15:23

Ставиш бутель з кислим молоком в духовку - включаєш на мінімум і відігріваєш - по часу не скажу скільки

Re: Домашній сир

Повідомлення Галина » 08 жовтня 2015, 15:00

Дівчаточка, хто знає як творог в духовці відігрівати? Я завжди в сусідки в селі такий сир купляла, він такий класний, а це вирішила зробити сама, а технологію точну не знаю...

Re: Домашній сир

Повідомлення nelly » 24 серпня 2015, 22:01

Начитавшись постів тут і на фейсбуці про сир, погнала у ветаптеку за Мейто ( все та назва мені Мейсона нагадує :hi: )
почала вчора сироваріння... От перечитала купа раз рецепт і спитайте чого я то молоко пражила???
Вобщім пражене тепле молоко з закваскою став як рідкий кефір, потім ще троха підварила і півдня цідила через тряпочку. По консистенції вийшло як сметана а по смаку чимось похоже на маскарпоне (прийдеться завтра тірамісу зробити). Але ж пробацькался стільки...
Люди читайте уважно рецепти :В):

Re: Домашній сир

Повідомлення Оксанютка » 24 липня 2015, 07:52

Робила сулугуні за рецептом Тані.Дуже всім смакує :wink:

Re: Домашній сир

Повідомлення Natalinda » 23 липня 2015, 21:07

о то в аптеці значиь куплю!!!!!!!!!! В мене той дитячий був у формі якогось звіряти, великий, в купі пластмаси, вже й не знаю де діла

Догори