Глобальні оголошення!



Рецепти хліба

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Рецепти хліба

Re: Рецепти хліба

Повідомлення thestarnataly » 19 квітня 2018, 12:47

Наталка написав:Дівчата, може хтось пік кукурудзяний хліб? Поділіться рецептом .

Інгредієнти для хліба

300 мл води

2,5 ст. ложки соняшникової олії

400 г пшеничного борошна

100 г кукурудзяного борошна або дуже дрібної крупи

1 ч. ложка солі

1 ст. ложка цукру

1,5 ч. ложки сухих дріжджів.


Налити у форму для хлібопічки воду та олію. У рідину додати сіль та цукор.

Зверху насипати обидва види борошна, додати дріжджі.

Поставити форму у хліб опічку, закрити кришку.

Вибрати основну (чи базову) програму, обрати рівень рум’яності скоринки та запустити процес.

Готовий кукурудзяний хліб дістати з хліб опічки, вийняти з форми та охолодити на решітці.

Щоб у готовому буханці не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його. На цьому ж етапі можна посипати хліб маком, горішками або кунжутом.

Кукурудзяний хліб за цим рецептом можна спекти і в духовці. Для цього потрібно замісити з зазначених інгредієнтів тісто, дати йому підійти. Глибоку форму змастити олією, покласти туди все тісто і дати ще раз підійти у теплому місці приблизно 30 хв. Поставити хліб у розігріту до 170 градусів духовку і запікати до зарум’янення верхньої скоринки (40-50 хв.). Перші 30 хвилин дверцята духовки не відчиняти.

Re: Рецепти хліба

Повідомлення thestarnataly » 19 квітня 2018, 12:46

Хліб в хлібопічці на сироватці

Готувати хліб в хлібопічці з використанням сироватки - одне задоволення. Врахуйте, що чим кисліше сироватка, тим щільніше буде буханець.

Інгредієнти: дріжджі (сухі, пів столової ложки), борошно пшеничне (450 грам), борошно житнє (110 грам), сироватка молочна (200 мл), вода (100 мл), цукор (20 грам), слоль (2 чайні ложки).

Спосіб приготування

Змішуємо воду і сироватку. Окремо викладаємо борошно, сіль і цукор, додаємо отриману суміш сироватки. Викладаємо масу у форму і вибираємо режим «Основний». Деякі хлібопічки мають режим «Цільнозерновий», він теж підходить. Такий хліб дуже добре підходить для тостів.

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Наталка » 19 березня 2017, 18:39

Дівчата, може хтось пік кукурудзяний хліб? Поділіться рецептом .

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Галина » 16 листопада 2015, 08:02

nelly, я ще до хлібопічки не дожилася... Все в духовці в формах хлібних.

Re: Рецепти хліба

Повідомлення nelly » 16 листопада 2015, 01:23

то все в дечці чи в хлібопічці?

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Галина » 15 листопада 2015, 21:04

В мене сьогодні хлібний день.
Зображення
Житній на заквасці та гарбузовий той, що Таня поділилася посиланням. Смакота. :nyam: :nyam: :nyam:

Re: Рецепти хліба

Повідомлення flash-ka » 27 червня 2015, 18:49

роблю за схожим рецептом. часом даю і житнє і пшеничне борошно. теж усі прицмокують, коли їдять його ;)

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Галина » 27 червня 2015, 07:22

Пекла я вчора вперше житньо-пшеничний хліб на житній заквасці. Що можу сказати, смакота неймовірна. Тепер я хліба не куплятиму.
Рецепт брала звідси:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Рецепти хліба

Повідомлення TaniaPicaSSo » 17 квітня 2015, 16:39

Вперше в житті пекла хліб. Вирішила зробити гарбузовий, тим більше що не знала, де діти гарбуз. Рецепт взяла звідси, лиш замість кунжуту давала гарбузове насіння
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

З цієї одної порції вийшов один невеликий хлібець і три такі здорові булки, як на фото.
Хліб надзвичайно смачний. Гарбуза не чути зовсім, зате хліб має жовтуватий сонячний колір
| +
Зображення

Re: Рецепти хліба

Повідомлення natalina » 11 вересня 2013, 08:43

Хліб печу коло 5 років, в магазині вже й забула, коли купували. Починала з дріжджового, тепер перейшла на закваску. Найулюбленіший такий.
2-3 столові ложки закваски (за день до випікання її слід "оживити" житнім борошном, розеденим водою до консистенції густої сметани) змішати зі склянкою житнього борошна та 150 мл води кімнатної температури. Залишити на ніч. Зранку додати 1 склянку житнього борошна, 2 склянки пшеничного в/г, 2 склянки пшеничного 2-го сорту, воду кімнатної температури додаю десь мл 300, треба дивитися по стану тіста, вимішую в комбайні хвилин 10-15, за хвилин 5 до кінця вимішування додаю столову з чубком ложку солі, 2 чайних ложки цукру, за бажання можна додати якогось насіння (льон, кмин, фенхель і т.п.). Залишаю тісто у мисці, накритій плівкою у холодильнику. ВВечері складаю втричі, формую буханку і залишаю підійти години на дві, випікаю коло 70 хвилин, спочатку при 230 градусів з паром, поступово знижую температуру до 180. Хліб через довге розстоювання тіста має легку кислинку у смаку і помірно пористу структуру. Довго не черствіє. З цієї порції виходить велика буханка. Їмо днів п'ять.

Догори

cron