ми якось присіли на глину - гончарну
маємо кілька видів. то та, що коричнева (теракотта) мені найбільше подобається - вона дуже пластична, прям така жирна - але вона потім сильно "сідає".
єдиний і дуже сутєвий мінус - це те що не маючи спец.обладнання не "запечеш" свої вироби
можна просто засушити - але вони дуже крихкі. Пробувала я запікати в пічці в селі і в кострі - не вдається
плюс все стає чорним
та щей при випікані багато виробів "вистрілює" - бо в глині є порожнинки з повітрям (треба дуже добре вимяти її перед початком ліпки)+неправильний температурний режим - через це і вистрілює
ось кілька наших робіт
це після запікання. єдина тарілка, яка запекласа так як має бути
дуже розчаровує колір запечених виробів
це я пробувала різьбити на глині
вирішила, що тепер будемо з "самозатвердіваючих" мас робити. а то шкода, коли розривається в пічці
ми якось присіли на глину - гончарну :В): маємо кілька видів. то та, що коричнева (теракотта) мені найбільше подобається - вона дуже пластична, прям така жирна - але вона потім сильно "сідає".
єдиний і дуже сутєвий мінус - це те що не маючи спец.обладнання не "запечеш" свої вироби :cray: можна просто засушити - але вони дуже крихкі. Пробувала я запікати в пічці в селі і в кострі - не вдається :dash: плюс все стає чорним :dash: та щей при випікані багато виробів "вистрілює" - бо в глині є порожнинки з повітрям (треба дуже добре вимяти її перед початком ліпки)+неправильний температурний режим - через це і вистрілює :sad:
ось кілька наших робіт :В):
[img]http://s019.radikal.ru/i611/1701/62/dbc8179ca28e.jpg[/img]
[img]http://s018.radikal.ru/i517/1701/20/e3177e591520.jpg[/img]
[img]http://s13.radikal.ru/i186/1701/cf/75d22c1f1b91.jpg[/img]
це після запікання. єдина тарілка, яка запекласа так як має бути :В):
[img]http://s019.radikal.ru/i611/1701/33/cb5b3e0e6f0b.jpg[/img]
дуже розчаровує колір запечених виробів :cray:
[img]http://s42.radikal.ru/i096/1701/3c/e4c9e5cdfcea.jpg[/img]
це я пробувала різьбити на глині
[img]http://s016.radikal.ru/i334/1701/ef/652578f2c433.jpg[/img]
вирішила, що тепер будемо з "самозатвердіваючих" мас робити. а то шкода, коли розривається в пічці :sad: